Mogelijkheden

Commissies 

Ieder jaar organiseert Studievereniging Check diverse activiteiten. Om deze activiteiten te kunnen organiseren steunen wij op verschillende commissies. Deze commissies worden gevormd door leden van de vereniging, ook wel 'actieve leden' genoemd. De volgende commissies zorgen elk jaar voor educatieve en memorabele dagen! Buiten het professionele karakter van commissies zijn de commissies ook een zeer gezellige ervaring, een aanvulling op de studie in zowel formeel als informeel opzicht. 

  1. Bedrijfsbezoek & Studiereiscommissie;
  2. Borrel & Dinercommissie;
  3. Buitenlandse reiscommissie
  4. Congrescommissie;
  5. Eerstejaarscommissie;
  6. Grafisch Ontwerpcommissie;
  7. Kascommissie; 
  8. Magazinecommissie;
  9. Promotiecommissie;
  10. Symposiumcommissie.

Bedrijfsbezoek & Studiereiscommissie 
De commissie is gedurende het jaar het contactpersoon van accountantskantoren als het gaat om inhouses. Daarnaast organiseert de commissie het MKB-diner. Tijdens dit driegangendiner zal elk MKB-kantoor tijdens iedere gang nieuwe studenten aan tafel hebben.Verder zal de commissie verantwoordelijk zijn voor het organiseren van de binnenlandse studiereis. Tot slot zal de commissie de aanmeldingen en het vervoer van leden verzorgen voor de Landelijke Accountantsdag. Gedurende het jaar ontwikkel je jezelf. Je wordt professioneel in contactvormen, je organiserend vermogen zal groeien en je krijgt meer kennis van de verschillen tussen het MKB en Big Four. 

Borrel & Dinercommissie
Deze commissie bestaat uit oud-bestuursleden. Zij zorgen onder andere voor de borrellocaties na het symposium en het congres. Ook verzorgen zij de locatie voor het nieuwjaarsdiner. Een leuke manier om actief te blijven bij de vereniging. 

Buitenlandse reiscommissie
De buitenlandse reiscommissie zal dit jaar gevormd worden uit de drie studieverenigingen van het instituut FEM. Vanuit Check zal er één bestuurslid en de voorzitter van de BB&S commissie worden toegevoegd aan deze commissie. De Buitenlandse Reiscommissie zal er voor zorgen dat er een reis wordt geregeld naar een stad buiten Nederland. Binnen deze reis zal er minimaal één bedrijf worden bezocht en zal de sfeer van de stad geproefd worden.

Congrescommissie
De Congrescommissie organiseert het Checkcongres. Het congres is de groote activiteit van de studievereniging, op deze dag zijn de grote accountantskantoren aanwezig. De commissie zal zorgen voor een centraal thema, die aansluit op de actualiteiten binnen de beroepspraktijk. Verder zorgt de commissie ervoor dat er inspirerende sprekers zijn, die de dag een inhoudelijke invulling zullen geven. Gedurende het jaar ontwikkel je jezelf. Je wordt professioneel in contactvormen, je organiserend vermogen zal sterk groeien en je krijgt veel connecties binnen de grote kantoren die jou op weg kunnen helpen in je carrierre.

Eerstejaarscommissie                                                                                                                                                                          Om de eerstejaarsstudenten vanaf hun eerste jaar te betrekken bij onze studievereniging wordt er een eerstejaarscommissie opgericht. Deze commissie zal bestaan uit minimaal vier leden, waarvan 3 eerstejaars leden zijn en één tweedejaars lid. De tweedejaars lid zal functioneren als voorzitter van de commissie. De commissie zal voor de studievereniging een themaborrel en een sportactiviteit met een aansluitende borrel organiseren. Door middel van deze commissie willen wij eerstejaars meer betrekken bij de vereniging. 

Grafisch Ontwerpcommissie
Als er op grafisch gebied dingen zijn dan kunnen we bij deze commissie terecht. Ze verzorgen de lay-out voor de magazines, de posters voor de verschillende activiteiten en bijvoorbeeld ook de badges voor het mkb-diner, symposium en het congres. Gedurende het jaar ontwikkel je jezelf. Je wordt professioneel in het werken met designprogramma's en je leert om te gaan met deadlines.

Kascommissie
De Kascommissie heeft als doel de financiële administratie en de verrichtingen van de penningmeester te controleren. Deze controle bestaat uit twee delen; de halfjaarlijkse interim-controle en de eindejaarscontrole, waarbij de jaarrekening van het verenigingsjaar wordt gecontroleerd. Kortom, je leert hoe in de praktijk de controle in elkaar steekt. 

Magazinecommissie
De Magazinecommissie draagt zorg voor het uitgeven van een viertal magazines gedurende het verenigingsjaar. De commissie zorgt tevens voor de inhoud van de magazines. Het magazine bestaat uit artikelen, columns, interviews en eventuele andere inhoud, die door de commissie geselecteerd wordt. De interviews worden door de commissie afgenomen, dus jij mag een accountant of een andere financieel proffesional interviewen. Gedurende het jaar ontwikkel je jezelf. Je wordt professioneel in contactvormen, je leert met deadlines om te gaan en leert professioneel schrijven. 

Promotiecommissie
De Promotiecommissie is een van de belangrijkste commissies van de vereniging. De commissie draagt zorg voor het promoten van de activiteiten van de vereniging, werft leden onder de accountancystudenten. Gedurende het jaar zullen je presentatievaardigen verbeteren en leer hoe het is om een professionele pagina te beheren. 

Symposiumcommissie
De Symposiumcommissie is verantwoordelijk voor het organiseren van het jaarlijkse Checksymposium. Tijdens deze dag zullen onderwerpen worden besproken die betrekking hebben op de MKB-sector en op deze dag zullen er kantoren vertegenwoordigd zijn vanuit de MKB-sector. De commissie zal zorgt een centraal thema, die aansluit op de actualiteiten binnen de beroepspraktijk. Verder zorgt de commissie ervoor dat er inspirerende sprekers zijn, die de dag een inhoudelijke invulling zullen geven. Gedurende het jaar ontwikkel je jezelf. Je wordt professioneel in contactvormen, je organiserend vermogen zal sterk groeien en je krijgt veel connecties binnen de MKB-kantoren die jou weg kunnen helpen in je carriere..