Mogelijkheden

Commissies 

Ieder jaar organiseert Studievereniging Check diverse activiteiten. Om deze activiteiten te kunnen organiseren steunen wij op verschillende commissies. Deze commissies worden gevormd door leden van de vereniging, ook wel 'actieve leden' genoemd. De volgende commissies zorgen elk jaar voor educatieve en memorabele dagen! Buiten het professionele karakter van commissies zijn de commissies ook een zeer gezellige ervaring, een aanvulling op de studie in zowel formeel als informeel opzicht. 

  1. Bedrijfsbezoek- & Studiereiscommissie;
  2. Borrel- & Dinercommissie;
  3. Congrescommissie;
  4. Instituutscommissie;
  5. Kascommissie; 
  6. Multimediacommissie
  7. Symposiumcommissie.

Bedrijfsbezoek- & Studiereiscommissie 
De commissie is gedurende het jaar het contactpersoon van accountantskantoren als het gaat om inhouses. Daarnaast organiseert de commissie het MKB-diner. Tijdens dit driegangendiner zal elk MKB-kantoor tijdens iedere gang nieuwe studenten aan tafel hebben.Verder zal de commissie verantwoordelijk zijn voor het organiseren van de binnenlandse studiereis. Tot slot zal de commissie de aanmeldingen en het vervoer van leden verzorgen voor de Landelijke Accountantsdag. Gedurende het jaar ontwikkel je jezelf. Je wordt professioneel in contactvormen, je organiserend vermogen zal groeien en je krijgt meer kennis van de verschillen tussen het MKB en Big Four. 

Borrel- & Dinercommissie
Deze commissie bestaat uit oud-bestuursleden. Zij zorgen onder andere voor de borrellocaties na het symposium en het congres. Ook verzorgen zij de locatie voor het nieuwjaarsdiner. Een leuke manier om actief te blijven bij de vereniging. 

Congrescommissie
De Congrescommissie organiseert het Checkcongres. Het congres is een groot activiteit van de studievereniging, op deze dag zijn de grote accountantskantoren aanwezig. De commissie zal zorgen voor een centraal thema, die aansluit op de actualiteiten binnen de beroepspraktijk. Verder zorgt de commissie ervoor dat er inspirerende sprekers zijn, die de dag een inhoudelijke invulling zullen geven. Gedurende het jaar ontwikkel je jezelf. Je wordt professioneel in contactvormen, je organiserend vermogen zal sterk groeien en je krijgt veel connecties binnen de grote kantoren die jou op weg kunnen helpen in je carrière.

Kascommissie
De Kascommissie heeft als doel de financiële administratie en de verrichtingen van de penningmeester te controleren. Deze controle bestaat uit twee delen; de halfjaarlijkse interim-controle en de eindejaarscontrole, waarbij de jaarrekening van het verenigingsjaar wordt gecontroleerd. Kortom, je leert hoe in de praktijk de controle in elkaar steekt. 

Multimediacommissie
De multimediacommissie draagt zorg voor het uitgeven van twee magazines gedurende het verenigingsjaar. Het magazine zal bestaan uit artikelen, columns, interviews en eventuele andere inhoud, die door de commissie opgesteld wordt. De commissie zal ervoor zorgen dat er een goede mix in het magazine zal verschijnen van professionele en informele artikelen. De magazines worden uitgegeven en verspreid onder de leden, alumnileden en sponsoren. Daarnaast worden de magazines geplaatst op de website. De commissie zorgt tevens voor het maken van het ontwerp van het magazine. Gedurende het jaar ontwikkel je jezelf. Je wordt professioneel in het werken met designprogramma's en je leert om te gaan met deadlines.

Symposiumcommissie
De Symposiumcommissie is verantwoordelijk voor het organiseren van het jaarlijkse Checksymposium. Tijdens deze dag zullen onderwerpen worden besproken die betrekking hebben op de MKB-sector en op deze dag zullen er kantoren vertegenwoordigd zijn vanuit de MKB-sector. De commissie zal zorgen voor een centraal thema, die aansluit op de actualiteiten binnen de beroepspraktijk. Verder zorgt de commissie ervoor dat er inspirerende sprekers zijn, die de dag een inhoudelijke invulling zullen geven. Gedurende het jaar ontwikkel je jezelf. Je wordt professioneel in contactvormen, je organiserend vermogen zal sterk groeien en je krijgt veel connecties binnen de MKB-kantoren die jou weg kunnen helpen in je carrière.