Over ons

Check is dé studievereniging voor alle accountancystudenten die studeren aan de Hanzehogeschool te Groningen. De studievereniging heeft als doel "de belangen van studenten aan de opleiding Accountancy van de Hanzehogeschool in Groningen te behartigen". Dit proberen wij te bereiken door middel van het organiseren van verschillende activiteiten waarbij wij gesteund worden door een groot aantal accountancykantoren, zowel groot als klein.

Geschiedenis

Op 11 juli 1994 is studievereniging Check opgericht door: Jurgen Boonstra, Johan Dusseljee, Marko Maring, Martin Westra en Ingrid Sanders. In de afgelopen jaren is studievereniging Check uitgegroeid tot een begrip binnen de opleiding Accountancy van de Hanzehogeschool te Groningen en bij veel kantoren in de omgeving van Groningen tot de randstad.

Organisatie

Studievereniging Check wordt geleid door het bestuur. Het bestuur bestaat op dit moment uit Romi Bouman (voorzitter), Edwin Bloemendal (secretaris), Merel Smit (penningmeester), Ayla van Nieuwland (intern-coördinator) en Pierce van der Wal (intern-coördinator). Het bestuur geeft sturing aan tien commissies. Deze commissies, bestaande uit 38 actieve leden, zijn het hart van de vereniging. De verschillende commissies zijn verantwoordelijk voor de organisatie van activiteiten van de studievereniging. Daarnaast wordt het bestuur ondersteund door de Raad van Advies (RvA). De RvA bestaat uit Donna van Heukelem-Kock (docent aan de Hanzehogeschool te Groningen), Tom Oolders (alumnilid en tevens werkzaam in de beroepspraktijk) en Diemer Jagersma (voorzitter van het bestuur 2016/2017).

Activiteiten

SV Check kent een grote variatie in activiteiten. Zo wordt elk jaar een symposium georganiseerd. Tijdens dit symposium komen de studenten in aanraking met accountantskantoren in het MKB. Tevens wordt elk jaar het Checkcongres georganiseerd. Het congres wordt ondersteund door de grotere accountantsorganisaties. Tijdens deze dag staat een actueel thema uit de accountancywereld centraal. Dit verenigingsjaar organiseert Check, in samenwerking met de sponsoren, voor alle accountancystudenten verschillende inhouses. Deze hebben tot doel de studenten kennis te laten maken met de accountancyorganisaties. Naast deze activiteiten brengt Check ook vier keer per jaar een magazine uit, waarin onder meer actuele zaken en interessante artikelen over het accountancyvak zijn verwerkt. Daarnaast wordt er ook een digitale almanak uitegeven, deze zal beschikbaar zijn voor alle leden en sponsoren. Om mee te gaan met de actualiteit is de vereniging aan het digitaliseren, dit komt tot uiting op verschillende platformen.

Op deze manier biedt Check studenten volop mogelijkheden om zich beter te kunnen oriënteren op hun toekomst, om kennis te maken met de beroepspraktijk en toekomstige werkgevers. Naast studeren is tijd voor ontspanning ook essentieel. Daarom organiseert Check elk jaar diverse borrels. Op deze manier biedt Check de studenten de mogelijkheid om elkaar te leren kennen en om in contact te komen met alumnileden. Kortom, genoeg te doen bij deze gezellige en actieve vereniging. Lid worden van Check kent vele voordelen, zoals een beter inzicht krijgen in de wereld van de accountancy, het opbouwen van een netwerk en last but not least het sociale element; ontspanning, gezelligheid en vrienden voor het leven!