Over Auditdienst Rijk

De Auditdienst Rijk is de onafhankelijke interne auditor van de Rijksoverheid en de Audit Autoriteit in Nederland voor de Europese Commissie. Met onderzoek naar sturing, beheersing en verantwoording helpen wij de Rijksoverheid nog beter te functioneren. Wij werken in opdracht van alle ministeries. Onze onderzoeksuitkomsten helpen onze opdrachtgevers verder en inspireren hen om van elkaar te leren. Zo proberen we Rijksbreed onze best practices te delen en departementen met elkaar in verbinding te brengen. Wij blijven ons ontwikkelen om de kwaliteit van ons werk te garanderen en onze opdrachtgevers ook in de toekomst verder te helpen. Dit doen wij met ruim 600 gedreven professionals met diverse achtergronden, zoals accountancy, bestuurskunde, psychologie en kunstmatige intelligentie. Wij zijn gesprekspartner op het gebied van financial audit, IT-audit en operational audit.

Meer informatie
Auditdienst Rijk

Trainee operational audit

 • Geplaatst op 16 jun. 2021
 • Vacatures
 • 36 uur / week
 • Traineeship

Trainee operational audit

Standplaats: Groningen
Contractduur: 2 jaar
Uren per week: 36
Maand­salaris: €2.623 - €4.430
Niveau: Master/doctoraal, Bachelor - HBO
Vakgebied: Auditing / accountancy / ICT

Van auditwerkzaamheden bij het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap rondom lifecyclemanagement bij DUO tot het onderzoeken van de “afpakketen” bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Door te onderzoeken wat er al goed gaat en wat beter kan binnen de Rijksoverheid, draag ik dagelijks bij aan een beter Nederland.” Jacob-Hans Kingma, operational auditor bij de Auditdienst Rijk.

Wat ga je doen?
Diverse onderwerpen, ministeries en collega’s? Check. In jouw functie krijg je de unieke kans om Nederlandse ministeries te onderzoeken en adviseren. Iedere opdracht is maatwerk. De ene keer doe je een traditioneel onderzoek naar de betrouwbaarheid, doeltreffendheid en doelmatigheid van processen en systemen. En de andere keer een cultuurgericht onderzoek naar het functioneren van organisaties. Dit alles doe je in een sterk geautomatiseerde omgeving, in samenwerking met specialisten op het gebied van IT, finance en data. En het leuke is: jouw werkzaamheden, vanuit de regio Groningen, zijn altijd maatschappelijk relevant. Soms komen de onderzoeken waaraan je meewerkt zelfs in de media voorbij.

 

Wat houdt het operational audittraineeship in?
Het operational audittraineeship in Groningen is een 2-jarig opleidingsprogramma voor hbo’ers en wo’ers. Je neemt deel aan het traineeship met twintig andere trainees. Hierbij richt een deel zich op andere disciplines, zoals financial en IT-auditing. Tijdens het traineeship voer je opdrachten uit bij verschillende opdrachtgevers over uiteenlopende onderwerpen. Een groot deel van de werkzaamheden kan vanuit de regio Groningen uitgevoerd worden. Met enige regelmaat wordt aanwezigheid in het westen vereist. Afhankelijk van eigen interesse en voorkeuren kan dat meer worden. Wil jij je specialiseren in het vakgebied van operational auditing binnen het Rijk? Dan is dit hét traineeship voor jou!

Het traineeship start in september 2021, maar eerder starten behoort tot de mogelijkheden.

Kortom: dit traineeship biedt een mooie kans voor een vliegende start in het werkveld door zowel in de praktijk als op theoretisch vlak te leren!

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een combinatie van werken en leren, zodat jij je in twee jaar tijd kan ontwikkelen tot een rijksbreed inzetbare operational auditor;
 • Een (post-)master op het gebied van Operational Auditing. Deze opleiding wordt volledig door ons betaald;
 • Een aanvullend opleidingsprogramma gericht op persoonlijke ontwikkeling (kennis en vaardigheden);
 • Een intensieve begeleiding en coaching door zeer ervaren collega’s;
 • Verschillende uitdagende opdrachten verspreid over de hele Rijksoverheid;
 • Een prima startsalaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een informele en toch zakelijke werkomgeving waarin we respectvol met elkaar om gaan;
 • Een ontzettend leuke en gezellige traineegroep waar je veel mee gaat beleven!

Meer informatie over de functie-eisen, arbeidsvoorwaarden en bijzonderheden over het operational audittraineeship in Groningen vind je op de site Werken voor Nederland onder Auditdienst Rijk.

Wil je liever eerst eens praten over jouw toekomstige werkzaamheden? Neem dan voor meer informatie contact op met onze traineecoördinator Hidde van der Beek via 06 - 15 16 24 95.

 

Meer vacatures bij Auditdienst Rijk