Over Auditdienst Rijk

De Auditdienst Rijk is de onafhankelijke interne auditor van de Rijksoverheid en de Audit Autoriteit in Nederland voor de Europese Commissie. Met onderzoek naar sturing, beheersing en verantwoording helpen wij de Rijksoverheid nog beter te functioneren. Wij werken in opdracht van alle ministeries. Onze onderzoeksuitkomsten helpen onze opdrachtgevers verder en inspireren hen om van elkaar te leren. Zo proberen we Rijksbreed onze best practices te delen en departementen met elkaar in verbinding te brengen. Wij blijven ons ontwikkelen om de kwaliteit van ons werk te garanderen en onze opdrachtgevers ook in de toekomst verder te helpen. Dit doen wij met ruim 600 gedreven professionals met diverse achtergronden, zoals accountancy, bestuurskunde, psychologie en kunstmatige intelligentie. Wij zijn gesprekspartner op het gebied van financial audit, IT-audit en operational audit.

Meer informatie
Auditdienst Rijk

Trainee financial audit

 • Geplaatst op 21 jun. 2021
 • Vacatures
 • 36 uur / week
 • Traineeship

Trainee financial audit
Standplaats: Groningen
Contractduur: 2 jaar
Uren per week: 36
Maand­salaris: €2.623 - €4.430
Niveau: Master/doctoraal, Bachelor - HBO
Vakgebied: Auditing / accountancy

Controles uitvoeren op onderwerpen die je terugziet in de maatschappij: miljarden aan onderwijs gaat eigenlijk over duizenden scholen en docenten die onderwijs verzorgen in Nederland” Jannie de Haan-Groen, auditmanager bij de Auditdienst Rijk

Wat ga je doen?
Jij gaat je bezighouden met de controles van uitgaven en ontvangsten binnen de gehele Rijksoverheid. Met een kritische en analytische blik pak je deze uitdaging met twee handen aan.

De controles variëren van gehele ministeries tot agentschappen. Je kan op het ene moment de jaarrekening van Rijkswaterstaat en het volgende moment alle inkoop van beademingsapparatuur of mondkapjes bij Ministerie van Volksgezondheid. Daarnaast voeren we ook controles uit op de Europese fondsen! Je gaat samen met een team van ervaren financial auditors, IT-auditors en data-analisten onderzoek doen naar relevante processen (bijv. subsidies, inkopen, betalingen) en de getrouwheid en rechtmatigheid van de jaarrekening. Je zal daarbij actief contacten onderhouden met je klanten voor het verkrijgen van de noodzakelijke informatie. En jouw bevindingen deel je uiteraard met jouw team om mogelijke vervolgstappen te bespreken.

Wij hebben jouw kritische blik nodig om dit werk te doen. Dit doe je samen met collega’s die gespecialiseerd zijn in Operational auditing, IT auditing en/of data-analyse. Naast je werk volg je een (post) master in het traject om Registeraccountant te worden.

Wat houdt het traineeship in?
Het financial audittraineeship is een 2-jarig opleidingsprogramma voor WO’ers en Hbo’ers. Voor dit traineeship zoeken wij talenten die zich willen specialiseren in het vakgebied van accountancy binnen de Rijksoverheid. Je start het traineeship met 20 andere trainees met verschillende disciplines: financial-, operational- en IT-auditing.

Het traineeship start per september 2021 (eerder starten behoort tot de mogelijkheid).

Tijdens jouw traineeship voer je verschillende opdrachten uit bij diverse opdrachtgevers met gevarieerde onderwerpen. Hierbij verwachten we van jou dat je open staat voor je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Kortom een mooie start om het accountancy vak in de praktijk en theorie te doorgronden!

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een combinatie van werken en leren, zodat jij je in twee jaar tijd kan ontwikkelen tot een rijksbreed inzetbare financial auditor (startend accountant);
 • Een (post-)master Accountancy, die jou voorbereid om in de toekomst Registeraccountant (RA) te worden. Deze opleiding wordt volledig door ons betaald;
 • Een aanvullend opleidingsprogramma gericht op persoonlijke ontwikkeling (kennis en vaardigheden);
 • Een intensieve begeleiding en coaching door zeer ervaren collega’s;
 • Verschillende uitdagende opdrachten verspreid over de hele Rijksoverheid;
 • Een prima startsalaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een informele en toch zakelijke werkomgeving waarin we respectvol met elkaar om gaan;
 • Een ontzettend leuke en gezellige traineegroep waar je veel mee gaat beleven!

Meer informatie over de functie-eisen, arbeidsvoorwaarden en bijzonderheden over het financial audittraineeship vind je op de site Werken voor Nederland onder Auditdienst Rijk.

Wil je liever eerst eens praten over jouw toekomstige werkzaamheden? Neem dan voor meer informatie contact op met onze traineecoördinator Jannie de Haan, 06 – 52 76 13 03.

 

 

Meer vacatures bij Auditdienst Rijk