Over Belastingdienst

Wil jij via jouw stage- of afstudeeropdracht meer te weten komen over ons bijzondere en afwisselende werkterrein?
Er zijn regelmatig stage- en afstudeeropdrachten voor hbo'ers beschikbaar.

Meer informatie
Belastingdienst

Trainee Accountancy (van bachelor naar RA)

 • Geplaatst op 13 okt. 2021
 • Vacatures
 • 36 uur / week
 • Traineeship

Functieomschrijving

Je master of science in accountancy halen en tegelijkertijd ervaring opdoen in de fiscaliteit? Dat kan als trainee bij de Belastingdienst. Wij betalen je gehele opleiding, die je volgt aan een universiteit van jouw keuze én aan de Belastingdienst Academie in Utrecht. Alles afgerond? Dan ligt de weg open voor jouw opleiding tot registeraccountant!
 

Tijdens je traineeship start je met een traject aan de Belastingdienst Academie waar je leert over fiscaliteit, controletechnieken en de effectiviteit van jouw communicatie. Daarna wordt dit gecombineerd met werken in een van de vijf regio’s van de belastingdienst. Hoewel je een zelfstandige job hebt, kun je altijd rekenen op je team met onder meer fiscaal juristen, IT-auditors, belastingcontroleurs, invorderaars en accountants. Van hen leer je veel over de dagelijkse gang van zaken. Zo kun je jouw kennis al snel in praktijk brengen. Is je studie aan de Belastingdienst Academie afgerond en heb jij je master afgerond, dan vervolg je jouw opleiding met post-master en daarna de praktijkopleiding tot RA. Tegelijkertijd ga je dan aan de slag als controlemedewerker bij Belastingen.

Als trainee accountancy leer je zelf een oordeel te vormen over de aanvaardbaarheid van fiscale aangiften van bedrijven, waarbij in de eerste jaren de nadruk ligt op de omzetbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Je beoordeelt en onderzoekt of de fiscale aangiften juist en volledig zijn ingediend. Later verdiep je je mogelijk in invoerrechten, accijnzen en loonheffing. In alle gevallen speelt inzicht in de administratieve organisatie en interne beheersing een belangrijke rol.

Een bijzondere baan omdat....

 • De Belastingdienst het grootste accountantskantoor van ons land is. Volop groei- en ontwikkelmogelijkheden dus!
 • Je samen met collega’s bijdraagt aan een financieel gezond Nederland.
 • Je inzicht ontwikkelt in de belangen áchter de cijfers en in gesprek gaat met ondernemers, bijvoorbeeld over de wijze waarop fiscale risico’s zijn afgedekt.
 • Je ondertussen kunt rekenen op goede begeleiding van je mentor, die jouw werkzaamheden monitort en met je bespreekt.


Dit zegt een collega over jouw werkomgeving
“Nadat ik mijn bachelordiploma accountancy behaald had, wilde ik graag verder met mijn master én tegelijkertijd leren over de fiscaliteit. Daar is de Belastingdienst de perfecte plek voor. Nu, twee jaar later, combineer ik mijn werkzaamheden in de accountancy met mijn nieuwe fiscale kennis!” Marleen, voormalig trainee accountancy.

Functie-eisen

 • Je hebt een bachelordiploma accountancy of bedrijfseconomie behaald tussen 
  1 augustus 2017 en 1 augustus 2022.
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands.

Jouw competenties:

• oordeelsvorming
• besluitvaardigheid
• contactgerichtheid
• initiatief
• samenwerken

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 6
Salarisomschrijving Je start in salarisschaal 6 trede 0 (€ 2224,82). Als je de opleiding tot registeraccountant succesvol doorloopt bereik je uiteindelijk de I-salaris groep (max € 6419,14). Over de hoogte van het startsalaris kan niet onderhandeld worden. Het hele opleidingstraject, zowel de universiteit als de interne opleiding bij de Belastingdienst Academie, wordt volledig door ons betaald.
Maandsalaris Min €2.224,- - €2.891,- (bruto)
Dienstverband Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur Voor de duur van het opleidingstraject
Minimum aantal uren per week 36
Maximum aantal uren per week 36

https://werken.belastingdienst.nl/vacatures/trainee-accountancy-van-bachelor-naar-ra-e1172013?utm_source=campus&utm_medium=Balans&utm_campaign=belastingdienst_accountancy_owned&utm_content=Vacature_trainee_accountancy_action