Over Flynth

Met ruim 1500 medewerkers en zo’n 60 vestigingen is Flynth Adviseurs en Accountants Nederlands’ grootste adviseur en accountant voor het midden- en kleinbedrijf. Naast de MKB’ers bedienen we agrariërs tot grote bedrijven en onderwijsinstellingen. We staan pal naast de ondernemer én de onderneming in alle levensfasen. Actuele ontwikkelingen in ons vakgebied vertalen we naar oplossingen voor ondernemersvraagstukken. Lees hier meer over Flynth als werkgever: www.werkenbijflynth.nl

Meer informatie
Flynth

De Flynth AfstudeerAcademie (Flynth Audit Zwolle)

  • Geplaatst op 30 nov. 2021
  • Vacatures

Omschrijving

Flynth adviseurs en accountants is met ruim 1.600 medewerkers en zo’n zestig vestigingen het grootste advies- en accountantskantoor voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf.

 

In de periode van februari tot en met juni 2022 willen we met een groep afstudeerders de veranderingen in het vak van accountant nader onderzoeken. Voor Flynth Audit locatie Zwolle zijn wij op zoek naar een ambitieuze HBO en WO Accountancy afstudeerder voor onderzoek naar veranderingen in de audit-praktijk. De titel van ons project is: 

 

Balanceren tussen betrokkenheid en onafhankelijkheid; over de samenwerkingsrelatie tussen accountants en hun klanten

 

Mogelijke onderzoeksvragen

De ontwikkelingen leiden ertoe dat een aantal vragen over de rol en de zijn loopbaan van MKB-accountants in hernieuwde vorm aan de orde zijn. Het beantwoorden van die vragen is heel spannend, want de accountant is ook al enkele jaren onderwerp van een kritisch maatschappelijk debat. Startende en ervaren MKB-accountants (alsmede hun opleiders en leidinggevenden) zullen op zoek moeten naar antwoorden op (onder andere) de volgende vragen.

  1. Als accountant ben ik specialist in informatie. Met wat voor typen informatie mag ik mij bezighouden? Ook met benchmarking informatie? Supply chain informatie? Tacit information?
  2. Wat voor advies kan en mag ik verlenen? Waar houdt mijn competentie als accountant op? Wat kan ik zeggen over soft controls?
  3. Hoe werk ik samen met adviseurs (van andere disciplines)? Wat is mijn rol in die samenwerking?
  4. Vertrouwen is de basis van het vak, maar hoe ver mag ik gaan in vertrouwensrelaties met klanten?
  5. Welke competenties moeten MKB-accountants hebben om succesvol en relevant te blijven? Hoe verandert dat?
  6. Hoe kun je de functie van MKB-accountant interessant houden (of nog interessanter maken)? En wat vergt dat van werkgevers in de MKB-accountancy?

 

Onderzoeksmethoden
Wij nodigen een select aantal studenten uit om afstudeeronderzoek te doen naar de taak, de samenwerkingsrelaties en de competenties van toekomstige MKB-accountants. Vanzelfsprekend beschikken we niet over een glazen bol. We beschikken wel over literatuur en praktijkkennis over de rol van accountants, de opkomst van big data en de behoeften van ondernemers. Op die basis kan een vragenlijst voor een reeks diepte-interviews met accountants en MKB-ondernemers worden ontwikkeld. Het onderzoek is exploratief en een student buigt zich over een selectie van de bovenstaande vragen of door hemzelf geformuleerde onderzoeksvragen over dit thema.

 

Wat houdt de AfstudeerAcademie in?

Flynth biedt jou tijdens dit project begeleiding (1) op de vestiging (in het contact met de klant en in het leren kennen van Flynth) en (2) vanuit het hoofdkantoor in de methodologie van het onderzoek en in het vinden en gebruiken van relevante literatuur en theorie. De begeleiding van het hoofdkantoor is in handen van Martin van Berg (beleidsconsultant) en prof. dr. Pieter Jansen (hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en directeur van het Wetenschappelijk Bureau van Flynth). De vorm van de begeleiding is afhankelijk van de wijze waarop de pandemie zich verder ontwikkelt. Indien mogelijk, zijn er drie workshops op het hoofdkantoor om over je werk te discussiëren, waarbij de ontwikkeling van jouw onderzoeksopzet, het doen van een analyse en het schrijven van jouw scriptie centraal staan. Je werkt intensief samen met de andere afstudeerders die onderzoek doen naar dit thema.

 

Vereisten

Wat bieden wij jou?

Stage lopen bij Flynth betekent dat je volop kansen krijgt om je je te ontwikkelen. Wat ons bijzonder maakt, is dat wij de professionaliteit van een groot kantoor weten te combineren met de persoonlijke betrokkenheid van een klein kantoor. Ideaal voor een aanstormende, getalenteerde accountant of adviseur zoals jij. Iemand met een gezonde ambitie die graag het verschil maakt voor klanten, de maatschappij, maar ook voor zichzelf. En, ook niet onbelangrijk, wij houden weliswaar van een gezonde ambitie, maar vinden ook dat deze in balans moet zijn met je privéleven.

 

Wie zoeken wij?

Zit je in de afstudeerfase van een HBO of WO opleiding voor de studierichting: Accountancy, Bedrijfseconomie, of Finance & Control? Ben je communicatief vaardig (je hebt namelijk actief contact met onze klanten!), leergierig en durft je kritische vragen te stellen? Woon je in de omgeving van Zwolle? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

 

Geïnteresseerd?

Heeft deze vacature jouw interesse? Mooi! We staan op verschillende manieren voor je klaar. Eerst oriënteren? Lees dan meer over Flynth als werkgever op www.werkenbijflynth.nl. Wil je direct met ons in contact komen?

Neem dan contact op met onze campus recruiter Mimi Louissaint. Dit kan door te bellen of whatsappen naar 06 20031077. Neemt Mimi niet op? Bel dan naar 088 236 7643. Natuurlijk kun je ook direct solliciteren via de sollicitatiebutton.

Meer vacatures bij Flynth